Search
понеделник 22 октомври 2018
  • :
  • :

СКАНДАЛ КОЈ ЈА ТРЕСЕ МАКЕДОНИЈА – Ристо Новачевски и спорните тендери на Диамед

loading...

Ристо Новачевски Кум на Никола Груевски од поранешната жена со уште еден скандал кој ја тресе Македонија Во врска Со Диамед и наместените тендери кои сеуште не се изложени на проверка од новата Влада.

 Нипро-германците или Диамед во Ѓорче Петров, адаптираат барака за отварање на специјална болница за нефрологија и дијализа. За наши пациенти кои беа на дијализа во Струга, затоа што немаат место во Скопје. За да добијат место за дијализа и не бидат далеку ид фамилијата требаше да купат место за дијализа кое ги чинеше и до 2,000 евра. Првично не успеа со фондот да се вклопи договор, а веќе беше примен врвен персонал и сите бевме свесни дека тогашната влада бараше пари од германецот.Главна менаџерка беше Вера Иванова, кога сите стравуваа дека ќе останат без работа, се случи чудо, како спасител се појави Ристо Новачевски кој со Вера Иванова почна да хараат низ болницата. Се однесуваа како они да се газди и бркаа кого сакат од работа и казнува како ќе им текнеше.Се формираше Диамед Македонија која се наоѓа во Визбегово,откако ги земаа центрите како концесионери, а тендерот беше наместен за да бидат они концесионери. Крадеа од германецот или од Диамед Ѓорче се од каса и од сметка. Крадеа еритропоетин кој е неопходен за пациентите на дијализа, материјал за дијализа дури и камерите ги украдоа од болницата во Ѓорче, скоро се собраа.

На 01.07.2017 собраа цел персонал и сестри во еден ден за да остане Диамед во Ѓорче Петров на германецот без персонал и да крахира за на крај се стави клуч на врата неразмислуваќи како тие 115  пациенти ќе бидат вклучени на дијализа. Меѓутоа во болницата Диамет во Ѓорче остана кои му беа лојални на газдата-германецот меѓу кои еден врвен персонал од 10 сестри и еден врвен професор и доктор специјалист кои успееја пациентите да го добијат третманот што овозможуваше да имат квалитетен живот кој можеше да биде фатален за сите со нивната постапка.

Диамед Македонија или од Визбегово на Ристо треба новата влада да направи комисија и да ги прошета нивните центри да видат кој материјал го користат за дијализа, каква стерилизација се врши на апратите, колку пацинети се имат инфицирано со Хепатит Ц и Б заради нестерилно работење и заради неедуцираноста на персонал.

Морталитетот на годишно ниво, нивните фалсификувани резултати од пациентите за да се оправдат пред фондот, нивните објекти се дотерани многу убаво, а пациентите трчаат по објектот без да бидат свесни дека квалитетот на дијализата не е на толку високо ниво.

retro

loading...