Search
понеделник 22 октомври 2018
  • :
  • :

Каменос: Македонија е една и грчка, вардарска е прифатливо решение

loading...

„Македонија е една и грчка, вардарска е прифатливо решение“, порача лидерот на Независни Грци, Панос Каменос, во обраќањето на Националниот совет на партијата. Каменос е министер за одбрана во грчката влада, а неговата партија е коалициски партнер во грчката влада.

„Да, посакуваме решение. Ќе направиме сè за да ги убедиме. Но, постојат и словенски термини што може да ги користат и што ги прифаќаме, како што е вардарска, и кое во суштина е географска одредница што ја имаа пред да започнат историските пресврти“, рече Каменос пред членовите на Националниот совет.

Макфакс

loading...